e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μετά το 2000 οι μίζες για τα υποβρύχια, λέει ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών

Στις τροποποιήσεις τα «αγκάθια»


Την περίοδο μετά το 2000 «δείχνει» για τις μίζες των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμπώκος.Σε συνέντευξη του στον Βήμα 99,5, ο κ. Σμπώκος ανέφερε ότι, αφού έφυγε από το υπουργείο, έχοντας ήδη υπογράψει αυτός την ανάθεση των συμβάσεων για τα υποβρύχια, έγιναν έντεκα τροποποιήσεις.


«Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υλοποίηση και στη διαχείριση των συμβάσεων αυτών. Όλα τα άλλα δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω» δήλωσε ο κ. Σμπώκος. «Ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ να μείνει όσο μεγαλύτερο κομμάτι των εξοπλισμών στην Ελλάδα, και γι’ αυτό έγινε ανάθεση του έργου στη γερμανική εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε τα -κρατικά τότε- ναυπηγεία Σκαραμαγκά» πρόσθεσε.

Από την πλευρά ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5: «Άλλο πράγμα οι ανάγκες του πολεμικού ναυτικού και της εγχώριας βιομηχανίας και άλλο πράγμα η διαφάνεια και η απομόνωση των παρασίτων».

Πρόσθεσε ότι το θέμα χειρίζεται η Ελληνική Δικαιοσύνη και ότι η κυβέρνηση θα πάρει σαφή θέση, εάν και όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος είπε, επίσης, ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα δηλώσει παρών ως πολιτική αγωγή, για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.


ta nea