e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις Γ.Πεταλωτη για το ελληνικό έθνος

"Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι καθώς αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης, "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "είναι η στιγμή που η κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να επιδείξει τον πατριωτισμό και τη συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος και της ιστορικότητας των αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε", υπογραμμίζοντας ότι "η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ποτέ από τους απόντες, τους ευθυνόφοβους και τους κρυμμένους".


Παράλληλα, τόνισε ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος εκλογών" και πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συντονίζει και να εντατικοποιεί τις ενέργειές της ώστε να ξεφύγουμε από τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Επεσήμανε δε ότι τηρώντας τους στόχους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους, κάτι, που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως "ενδεικτικό" και "ρεαλιστικό" στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.


Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι το σενάριο περί εκλογών το κυκλοφορεί εκείνη για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της και τον κόσμο της, "γιατί ελλείψει οποιασδήποτε στοιχειώδους πολιτικής πρότασης θα πρέπει να εφεύρει κάποιο λόγο".

"Αυτός ο ανεύθυνος και εύκολος λόγος είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών", τόνισε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα δώσει το "παρών" η ΝΔ στο διάλογο, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι "εμείς την πρόσκληση την απευθύνουμε γιατί την πιστεύουμε στην ουσία".

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι θέλει να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και τις κάλεσε "να έρθουν να συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένους στόχους ώστε η χώρα να σταματήσει να πορεύεται ως ακυβέρνητο καράβι με πολύ βραχυπρόθεσμους στόχους, τους οποίους στις περισσότερες περιπτώσεις τους εγκαταλείπαμε, ώστε να υπάρχει μια συγκεκριμένη στόχευση της χώρας με εθνικούς στόχους, ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία".

Αφού ανέφερε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα και τα εργαλεία να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του κράτους, σημείωσε πως όταν υπάρχει μια εθνική στόχευση είναι λογικό και επόμενο να υπάρχει καλύτερη πορεία της χώρας.

"Όσοι πιστεύουν σε αυτό και βγάζουν απ' έξω τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, αφήνουν απ' έξω τις όποιες πολιτικές προσεγγίσεις τους που είναι και θεμιτές και επιθυμητές, δείχνουν την υπευθυνότητά τους", τόνισε και πρόσθεσε:

"Αλλά να βγαίνουν κόμματα και να απορρίπτουν συλλήβδην την εθνική συνεννόηση πάνω σε στόχους που τους καλούμε να συνδιαμορφώσουμε τότε φαίνεται ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος ανεύθυνος".

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η πρόσκληση δεν γίνεται για προσχηματικούς λόγους, αλλά διότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η χώρα μας θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει εθνικούς στόχους "και γι' αυτό βάζουμε ένα πρόγραμμα έως το 2015 για το οποίο θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε πώς θα πορευτούμε μετά το 2013".


dealnews.gr