e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στην πώληση του 70% της Polbank προχώρησε η Eurobank

Έναντι 490 εκατ. ευρώ


Η Eurobank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συμφώνησε στην πώληση ποσοστού 70% της πολωνικής της θυγατρικής, Polbank, στην αυστριακή τράπεζα Raiffeisen.Το τίμημα της συναλλαγής είναι 490 εκατ. ευρώ σε μετρητά.


Με τα κεφάλαια αυτά θα ενισχυθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας κατά 1,25%, επιδρώντας στη ρευστότητα του ομίλου κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί μετά την μετατροπή του δικτύου της Eurobank σε ξεχωριστή τράπεζα με πλήρη άδεια τραπεζικών εργασιών στην Πολωνία.

Στη συνέχεια, η Raiffeisen και η ελληνική τράπεζα θα ενοποιήσουν τις δραστηριότητες τους στην Πολωνία με την πρώτη να ελέγχει το 87% της ενιαίας τράπεζας και τη δεύτερη το 13%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2011 κατόπιν του μετασχηματισμού της Polbank EFG σε τράπεζα και των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.


«Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Raiffeisen, μια σημαντική ευρωπαϊκή τράπεζα, για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας στην Πολωνία. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών στην πολωνική αγορά και ότι ο ενιαίος οργανισμός είναι ιδανικά τοποθετημένος για να τις αξιοποιήσει. Στοχεύουμε η συνεργασία με την Raiffeisen να δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες τράπεζες στην Πολωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν.Νανόπουλος.


ta nea