e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επιστροφή στην κάρτα εισόδου, με ηλεκτρονική όψη

Το χτύπημα της κάρτας κατά την έλευση και κατά την αποχώρηση του εργαζομένου από την εταιρεία που απασχολείται, θα θυμίζει στους παλαιότερους, "άλλες" εποχές. Πλέον επιστρέφει, με μοντέρνα όψη και σε ηλεκτρονική μορφή.Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως και 10% προβλέπει το Σώμα Επιιθεωρητών Εργασίακάρτας σε σχετικό νομοσχέδιο.

Από χθες το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας δόθηκε στους κοινωνικούς εταίρους  και δεν προβλέπει τελικά ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό π.χ. συνταξιοδότηση και στον ιδιωτικό τομέα στα 37 χρόνια κ.λ.π.

Πάντως, προβλέπει, ότι όσοι από τους επιχειρηματίες δεχθούν εθελοντικά να τοποθετήσουν στην εταιρεία τους την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου και εξόσου, θα λάβουν ως "δώρο" μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αν, όμως, δεχθούν και δεν τηρούν την ηλεκτρονική καταγραφή, θα επιβάλλεται πρόστιμο 400 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, με προοπτική διετίας έτσι ώστε να καρπωθεί ο επιχειρηματίας έκπτωση 25%.



nooz.gr