e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Επί τάπητος» τα αιτήματα των Ελλήνων εφοπλιστών

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών -συνάντηση, που όπως είπε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους» είπε ο κ. Διαμαντίδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αίτημα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, θέμα το οποίο έχουν θέσει ως αίτημα και Ισραηλινοί αξιωματούχοι με σκοπό ναυτικά στελέχη τους να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.

Επίσης, οι εφοπλιστές έθεσαν το θέμα του Λιμενικού Σώματος και στην αρμοδιότητα ποιου υπουργείου πρέπει τελικά να υπάγεται το Σώμα αυτό, ενώ ένα ακόμα αίτημά τους ήταν τα εφοπλιστικά κεφάλαια που εισάγονται και επενδύονται σε επενδύσεις ξηράς στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται όπως και οι ξένες επενδύσεις.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο ο Πειραιάς θα μετατραπεί στο πρώτο ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.


dealnews.gr