e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πως ξημέρωσαν οι αγορές το 2011;

Ποδαρικό με κέρδη έκαναν τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη. Το ευρώ ξεκίνησε αδύναμα, αλλά παραμένει στο 1,33, ενώ το πετρέλαιο «ξέφυγε» πάνω από τα 92 δολ. υο βαρέλι του αργού και το μπρεντ πάνω από τα 95 δολ./βαρέλι.


Με κέρδη σχεδόν 1% ξεκίνησαν τα κεντρικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις συνεδριάσεις τους στη νέα χρονιά, ενώ νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν και όσες αγορές στην Ασία λειτούργησαν σήμερα.


Όλα δείχνουν ότι διατηρείται η αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί και το 2011.


Ο συναλλακτικός όγκος παραμένει και σήμερα περιορισμένος καθώς οι αγορές της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ παρέμειναν κλειστές. Οι κινεζικές αγορές επίσης παρέμειναν κλειστές.

Στην αγορά ενέργειας, προς τα 92 δολάρια ενισχύεται η τιμή του αργού, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί περαιτέρω, στέλνοντας τις τιμές φέτος πάνω από τα 100 δολάρια.


Το ευρώ άνοιξε χαμηλότερα εν μέσω ρηχής αγοράς τη Δευτέρα το πρωί και συνέχισε να υποχωρεί εμπορευόμενο αυτή τη στιγμή γύρω στα 1,3300 δολάρια από το κλείσιμο της Πρωτοχρονιάς στα 1,3385 δολάρια.

nooz.gr