e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Καθυστέρηση στο "deal" Google - Motorola

Με αρκετή καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το "σίριαλ" εξαγοράς της Motorola Mobility από την Google, μετά από σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.Η Google είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο την εξαγορά της Motorola Mobility, έναντι 12,5 δισ. δολαρίων.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει σχετικά, ότι η απόφασή της θα εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο στο deal παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή, από την ίδια την Κομισιόν, που αναβάλει την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με το BBC, οι ευρωπαϊκές αρχές θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο, αφού δεν έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η Κομισιόν έχει ήδη υποβάλει αίτημα στη Google για παροχή επιπλέον πληροφοριών, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει κώλυμα στη μεταξύ τους συμφωνία.

Η εξαγορά της Motorola Mobility εκτιμάται ότι θα δώσει στην Google το προνόμιο της πρόσβασης σε περισσότερες από 17.000 πατέντες της, την ακριβή αξία και δυνατότητα των οποίων, όπως σημείωσε αναλυτής, ούτε η ίδια η εταιρεία δεν γνωρίζει.

"Η αίτηση της Κομισιόν για περισσότερες πληροφορίες είναι καθαρά τυπική", δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, γερμανικό δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή της Motorola Mobility εναντίον της Apple, για καταπάτηση πατεντών της με τη λειτουργία του GPRS, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις πωλήσεις iPhones και iPads.
nooz.gr