e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σχολική εκδρομή; Λεφτά δεν υπάρχουν...


Μειωμένες θα είναι φέτος οι πολυήμερες "αποδράσεις" των μαθητών τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, λόγω της οικονομικής κρίσης.Όπως αναφέρει το Έθνος, η οικονομική δυσπραγία των γονέων, η άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν σε αυτές - αφού δεν θα αμείβονται για τις μετακινήσεις τους - και οι αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Παιδείας, είναι οι κυριότεροι λόγοι.


Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται και στη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους περιπάτους και τις εκδρομές των μαθητών, βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίησή τους είναι η δήλωση συμμετοχής του 70% του αριθμού των μαθητών της τάξης ή του σχολείου.

Σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών θα πραγματοποιούν εκδρομές σε συνεργασία με άλλα σχολεία και με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, έχουν ήδη εκδηλώσει απροθυμία να συμμετέχουν στις εκδρομές, μετά τις περικοπές που έχουν υποστεί τα κονδύλια, τα οποία προβλέπονται για τις μετακινήσεις τους, είτε αυτές αφορούν τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σε άλλα σχολεία είτε τις εκδρομές των παιδιών.

Παράλληλα, συγκροτείται επιτροπή για την αξιολόγηση των προσφορών και την επιλογή της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς.

Όσον αφορά τις εκδρομές στο εξωτερικό, απαραίτητη είναι η ασφαλιστική κάλυψη για τη διάρκεια του ταξιδιού και της διαμονής, ενώ σε περίπτωση εκπαιδευτικής επίσκεψης σε χώρα η οποία δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της πρεσβείας.
nooz.gr