e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Με άγριες διαθέσεις η τρόικα - περικοπές παντού


Ένα από τα πιο σκληρά πακέτα μέτρων θα είναι αυτό το οποίο θα εισηγηθεί η τρόικα των επικεφαλής ελεγκτών της χώρας, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα και πιάνει αμέσως δουλειά.Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παλμαρέ τους, περιλαμβάνεται από νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι περικοπή επιδομάτων (όσων έχουν απομείνει) και κάθε είδους παροχών, που εξακολουθούν να υφίστανται.



Για παράδειγμα, η τρόικα θα απαιτήσει την εξάλειψη όλων των φοροαπαλλαγών, ενώ παράλληλα θα πιέσει ασφυκτικά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχουν μείνει στη μέση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο κινδυνεύει να στοιχειώσει.

Η τρόικα φέρεται να έχει χάσει την υπομονή της με τη συγκεκριμένη περίπτωση κι έρχεται γι αυτό στην Αθήνα με σκοπό να τελειώνει με αυτή την υπόθεση μια και καλή. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα δεχθεί καμιάς μορφής εξαίρεση ή μεταβατική περίοδο ή οποιοδήποτε άλλο τρικ έχει εφεύρει η ελληνική διοίκηση για να αποφύγει να εφαρμόσει το νόμο, ο οποίος ενώ έχει ψηφισθεί, παραμένει ανενεργός.

Είναι σαφές πλέον ότι τα περιθώρια υπομονής της τρόικας έχουν εξαντληθεί και κανείς δεν είναι σε θέση πως θα αντιδράσουν πλέον σε περίπτωση άρνησης των υπουργείων να εφαρμόσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Για την ακρίβεια, όπως λέγεται στο οικονομικό επιτελείο, κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει μια τέτοια εμπειρία, σε τόσο οριακή κατάσταση...
dealnews.gr