e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο... χωρίς χιόνι

Το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία, το Παμπόροβο, έκανε ντεμπούτο στη χειμερινή σεζόν, το Σαββατοκύριακο.

Παρά την απουσία χιονιού και τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, το χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο καλωσόρισε τους πρώτους τουρίστες, σε πίστες καλυμμένες με τεχνητό χιόνι.

Η φετινή σεζόν, όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της χώρας Ίβο Μαρίνοφ, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων, δεν θα είναι εύκολη, αφενός μεν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αφετέρου δε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο Μαρίνοφ σημείωσε πως μια αισιόδοξη πρόβλεψη θα ήταν να κρατηθεί η σεζόν στα περσινά επίπεδα ή να αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσοστό οι κρατήσεις, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του "Sofia News Agency".

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας βασίζονται σε τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία και ν Ελλάδα για μια καλή σεζόν.

Το Παμπόροβο, τον προσεχή Φεβρουάριο, θα φιλοξενήσει αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Σκι και, όπως ανέφερε ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού Σβίλεν Νέικοφ, ο οποίος παρέστη, επίσης, στα εγκαίνια, το υπουργείο θα χορηγήσει το ποσό των 850.000 λέβα προκειμένου να προωθηθεί η εικόνα της Βουλγαρίας ως "οικοδέσποινας" της συνάντησης.
nooz.gr