e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η έξοδος από το ευρώ σε μια εικόνα


Με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο χωρίς προσβολές και ειρωνείες, όπως συνηθίζει ο ξένος Τύπος όταν αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό, πρωτοσέλιδο του Economist προσπαθεί να εξηγήσει με μια εικόνα τι σημαίνει για την Ελλάδα μια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ.

Στο πρωτοσέλιδό του εμφανίζεται ο Παρθενώνας και η λέξη Greece. Το κάθε «e» της λέξης Greece έχει αντικατασταθεί από το σύμβολα του ευρώ (€) τα οποία πέφτουν και μένει ένα «Gr» που δηλώνει την Ελλάδα και ένα «c» που δηλώνει την κρίση («crisis» στα Αγγλικά).

Με τίτλο «το δράμα της δημοκρατίας», το γνωστό περιοδικό επισημαίνει πως μια μόνο εβδομάδα «επέζησαν» οι αποφάσεις της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα και επισημαίνει ότι «οι αγορές δεν είναι η μοναδική απειλή για το ευρώ. Μπορούν να είναι και οι ψηφοφόροι», αναφερόμενο στο δημοψήφισμα (που τελικά δε θα γίνει) σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του» γράφει ο Economist, σημειώνοντας πως η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα καταδικάστηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Και θεωρήθηκε είτε ανόητος είτε προδότης».


Το κείμενο αναφέρεται και στην αντίθεση πολλών μελών της κυβέρνησης με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ενώ γίνεται φυσικά και αναφορά στην έκρηξη των Μέρκελ-Σαρκοζί προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, στην τελευταία τους συνάντηση στις Κάννες.
dealnews.gr