e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Περικοπές δίχως τέλος

Όσοι πιστεύουν ότι τουλάχιστον για φέτος οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ολοκληρώθηκαν, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται. Η ανακοίνωση χθες για το νέο «ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, συνιστά μια ηχηρή απόδειξη. Ωστόσο, δεν θα είναι η μοναδική. Κι αυτό γιατί από 1ης Νοεμβρίου θα ισχύσουν αναδρομικά – και αυτό είναι οριστικό – οι μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η σύνταξη των αναλογιστικών μελετών που γίνονται για κάθε ένα ταμείο ξεχωριστά κι αμέσως μετά θα οριστεί το ύψος των περικοπών που θα γίνει κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, του γνωστού ΕΤΕΑΜ, η μείωση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 15%. Το «ψαλίδι» αυτό θα πέσει στις επικουρικές που λαμβάνουν περίπου 650.000 συνταξιούχοι.

Τα νέα θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστα για τους συνταξιούχους του δημοσίου. Κι αυτό γιατί εκεί οι μειώσεις εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Τα κακά νέα όμως δεν σταματούν εκεί. Άλλες πληροφορίες θέλουν τις χθεσινές μειώσεις που ανακοινώθηκαν στις ΔΕΚΟ να συνιστούν μοντέλο για τις νέες μειώσεις που έρχονται στους μισθούς του Δημοσίου. Αν ισχύσει στην πράξη αυτή και μάλιστα εντός του 2011, τότε το παζλ των περικοπών θα συμπληρωθεί με τον πλέον «εκκωφαντικό» τρόπο για φέτος.
dealnews.gr