e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πυρ και μανία οι γιατροί με Λοβέρδο

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απ' ότι φαίνεται καθώς εν μέσω των θερμών πολιτικών εξελίξεων απέστειλε εγκύκλιο με την οποία ζητά την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος. Άμεση ήταν και η αντίδραση των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας κ. Α. Λοβέρδου.


Σύμφωνα με αυτήν αίρεται ο περιορισμός που όριζε ότι το 51% του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να ανήκει σε ειδικευμένους γιατρούς ή οδοντίατρους.
Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία παραρτημάτων σε όλη την επικράτεια, αφού οι ιδρυτές μπορούν να κατέχουν περισσότερες από μία άδεια ίδρυσης.

Η ανακοίνωση

«Ο υπουργός Υγείας προχωρά στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και παραδίδει την Υγεία στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Με την εγκύκλιο αυτή - σημειώνεται - ο υπουργός μετατρέπει τους γιατρούς σε υπαλλήλους σούπερ μάρκετ της Υγείας, αφού στο εξής όποιος θέλει, ακόμη και μη γιατρός, μπορεί να ανοίξει ιατρείο, αρκεί να έχει το κεφάλαιο.

Οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου χαρακτηρίζουν την εγκύκλιο απαράδεκτη και δηλώνουν ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και άλλους υγειονομικούς συλλόγους θα ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να την ακυρώσουν στην πράξη.
dealnews.gr