e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις - Εν αναμονή ανακοίνωσης του νέου Πρωθυπουργού

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, αναμένεται να κορυφωθούν οι έντονες διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχηματισμού.

Με τα σενάρια ονοματολογίας να βρίσκονται σε έξαρση, ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός της ημέρας να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί για τη θέση του Πρωθυπουργού, είναι εκείνα του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, του νυν Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βασίλειου Σκουρή. Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, που μέχρι πρότινος ήταν το επικρατέστερο, έχει – σύμφωνα με πληροφορίες- μάλλον αποκλειστεί , παρότι πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον λένε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του παραμένει.

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, οι πληροφορίες θέλουν τη συμμετοχή της με μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αργά τη νύχτα εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ η συμφωνία επετεύχθη, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Θα είναι εύελπις».
dealnews.gr