e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Ασύμφορη για τους πιστωτές η κατάρρευση της Ελλάδας

Τους έως τώρα υπολογισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους οποίους το κόστος διάσωσης της Ελλάδας είναι πλέον ανάλογο με το κόστος κατάρρευσής της. έρχεται να ανατρέψει ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σε επιστολή του προς τον εκπρόσωπο για θέματα προϋπολογισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επιβαρύνει επιπλέον τους πιστωτές της χώρας, καθώς θα τους αναγκάσει να δεχθούν «ευρύτερες» διαγραφές ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.

Το πρόσθετο κόστος συνεπάγεται την στήριξη με δισεκατομμύρια ευρώ διαφόρων τραπεζών, όπως είναι οι οιονεί χρεοκοπημένες Hypo Real Estate Holding AG και WestLB. Με κονδύλια, δηλαδή, που δεν έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης, αναφέρει ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Leipsiger Volkszeitung.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο Κοινοβούλιο Μίκαελ Φουκς φέρεται αισιόδοξος ότι η ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα δεσμευθεί να εφαρμόσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σχέδιο διάσωσης θα ισορροπήσει την κατάσταση στην Ευρώπη.
dealnews.gr