e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επαφές Γερουλάνου για την επιστροφή των μαρμάρων

Με εκπροσώπους της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Τουριστική 'Εκθεση.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο βουλευτής του Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Άντριου Τζορτζ, ο οποίος υποστηρίζει την επιστροφή των ιστορικών μνημείων στην Ελλάδα.

Η Βρετανική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πιστεύει ότι θα έχει την υποστήριξη της Βρετανής ηθοποιού Τζοάνας Λάμπλεϊ η οποία σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο "Ελληνική Οδύσεια" είχε ως κεντρικό θέμα τον ελληνικό τουρισμό και πολιτισμό.

Η Τζοάνα Λάμπλεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρέγκορ και του εξέφρασε την άποψή της ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον φυσικό τους χώρο, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Βρετανική Επιτροπή για την Επιστροφή των Μαρμάρων προωθεί στον πολιτικό κόσμο της Αγγλίας, το επιχείρημα, ότι η Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, θα δώσει την ευκαιρία στην βρετανική κυβέρνηση να προβεί σε μια κίνηση καλής θέλησης και να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
dealnews.gr