e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τραπεζικά "παζάρια" για το ύψος του haircut


Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εν εξελίξει κρίσιμες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών κατέχουν οι τράπεζες, οι οποίες υπό την απειλητική σκιά των επιπτώσεων του ελληνικού κουρέματος συνεχίζουν το παζάρι προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το ύψος του haircut.

Οι ελληνικές τράπεζες προτείνουν την ανταλλαγή ομολόγων είτε μέσω ενός νέου ομολόγου στο 50% της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων με εγγύηση του 20% από τον EFSF και επιτόκιο 6% είτε μέσω ενός ομόλογου χωρίς την εγγύηση αλλά με υψηλότερο επιτόκιο (κουπόνι).

Από την πλευρά τους, οι διεθνείς τραπεζίτες αντιδρούν στα εναλλακτικά σενάρια της ελληνικής κυβέρνησης και σήμερα αναμένεται να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF Τσαρλς) Νταλάρα, του ζήτησε να προσπαθήσει για την εθελοντική συμμετοχή στο κούρεμα των τραπεζών-μελών του IIF, οι οποίες κατέχουν ομόλογα ύψους 110 δισ. ευρώ.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Νταλάρα ότι υπάρχουν όρια σε αυτό που οι επενδυτές μπορούν να εκλάβουν ως «εθελοντική» συμμετοχή στο αναθεωρημένο πρόγραμμα.
dealnews.gr