e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χαιρέτησε το πολυνομοσχέδιο ο Τρισέ

Παρά τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, την πολιτική κρίση μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ όπου βουλευτές παραιτούνται και διαγράφονται εν όψει του πολυνομοσχεδίου το οποίο έγινε πλέον νόμος του κράτους. Παρά τον νεκρό στα επεισόδια του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ χαιρέτησε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης της χώρας και των κοινωνικών αναταραχών.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε οι πολίτες στην Ελλάδα να βρεθούν σε καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Τρισέ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο.

Επιπλέον, επεσήμανε την απουσία κατάλληλης της κατάλληλης διακυβέρνησης είναι η βασική αδυναμία της Ευρώπης, αν και οι πρόσφατες προσπάθειες για τη βελτίωση της εποπτείας και άλλα μέτρα διακυβέρνησης, αποδεικνύονται αποτελεσματικά. «Πρόκειται για μια εργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σχετικά με τις Συνόδους του Σαββατοκύριακου αλλά και της επόμενης εβδομάδας ο κ. Τρισέ δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Σε ομιλία του για την οικονομία της Αν. Ευρώπης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζήτησε προσαρμογές της δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια ομιλία του σχετικά με την οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Τρισέ προειδοποίησε ότι οι αυξήσεις των τιμών έχουν γενικώς υπερβεί την ανάπτυξη στην οικονομική παραγωγικότητα της περιοχής. Προειδοποίησε περαιτέρω ότι ο χαμηλός πληθωρισμός παραμένει πρόβλημα για κάποιες χώρες της Αν. Ευρώπης, αν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν ανοδικές.

«Ενώ όλες οι χώρες έχουν περιορίσει τον πληθωρισμό σε ήπια επίπεδα, η οχύρωση ενός περιβάλλοντος χαμηλού πληθωρισμού αποτελεί πρόκληση για πολλές οικονομίες», δήλωσε ο κ. Τρισέ.
dealnews.gr