e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διώξτε την Ελλάδα και φέρτε την Τουρκία

Και το ανθελληνικό παραλήρημα του Focus συνεχίζεται! Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιεί κάποιο προκλητικό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μύλου να κάνει κάποια απρεπή χειρονομία ή την Ακρόπολη να βυθίζεται αλλά δια στόματος του διευθυντή του, Uli Dönch, ο οποίος προτείνει ελαφρά την καρδία αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την αντικατάστασή της από την Τουρκία.

Ο Dönch, γράφει χαρακτηριστικά στο editorial του γερμανικού περιοδικού: «μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα», αντιπαραβάλλοντας την αφερεγγυότητα της Ελλάδας με την εικόνα της Τουρκίας.

Ωστόσο κατανοεί ότι η πρότασή του μπορεί να ακούγεται σοκαριστική καθώς μπαίνει ένα μουσουλμανικό κράτος στη χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με καθαρά οικονομικούς όρους η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν η απάντηση στην ερώτηση: «Αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;».

Λόγω των οικονομικών προκλήσεων, σημειώνει, οι Ευρωπαίοι πρέπει να σκεφτούν πιο «φρέσκα» και να μη δώσουν σημασία στο έλλειμμα δημοκρατίας και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

"Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS, όπως η Ελλάδα», καταλήγει.
dealnews.gr