e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εμβόλιο Κοκίτη: Χάνει αποτελεσματικότητα μετά από τρία χρόνια

Το εμβόλιο για τον κοκίτη χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από μια τριετία, όπως φαίνεται από τα πρώτα συμπεράσματα έρευνας του Ιατρικού Κέντρου Κάιζερ Περμανέντε της Καλιφόρνια.Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Ντέηβιντ Γουίτ, στην παρουσίασή του σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας χρειάζονται παρόλα αυτά επιπλέον μελέτες προκειμένου να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.


Οι ερευνητές μελέτησαν 15.000 παιδιά σε μια περιοχή της συγκεκριμένης πολιτείας των ΗΠΑ, όπου το 2010 είχε ξεσπάσει επιδημία κοκίτη, από την οποία είχαν πεθάνει 11 νήπια.


Κατά την επιδημία είχαν μολυνθεί συνολικά πάνω από 8.000 άνθρωποι. Όπως διαπιστώθηκε, οι μολύνσεις επηρέασαν εμβολιασμένο πληθυσμό ειδικότερα ρε παιδιά που είχαν εμβολιαστεί πλήρως στην ηλικία των 8 - 12 ετών.

Στα περισσότερα από τα οποία δε, είχαν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την τελευταία δόση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένα παιδί στο οποίο είχε περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρουσίαζε μέχρι 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθεί, σε σχέση με παιδιά που η τελευταία δόση ήταν πιο πρόσφατη.

Για το λόγο αυτό συστήνουν στους γονείς να εμβολιάζουν οπωσδήποτε τα παιδιά, καθώς σε κάθε περίπτωση, αμβλύνει τα συμπτώματα όσων μολύνονται.
nooz.gr