e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η. Πλασκοβίτης: Οι αποδείξεις δεν θα φτάνουν το 50% του εισοδήματος

 Μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις θα υποχρεωθούν να συλλέγουν οι πολίτες προκειμένου να αποφύγουν το πέναλτι του 10% επί της διαφοράς, σύμφωνα με το νέο μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Όμως, όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματός τους και ότι δεν έχει ορισθεί ακόμα.


Σύμφωνα με τον κ. Πλασκοβίτη, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το περιεχόμενο των δαπανών που περιλαμβάνονται στις αποδείξεις, ούτε το απαραίτητο ποσοστό συλλογής τους επί του εισοδήματος, ούτε το ποσοστό της πρόσθετης φορολόγησης στην περίπτωση που ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις μικρότερης αξίας από αυτές που υποχρεούται.

«Το ποσοστό θα είναι λογικό. Θα προκύπτει με στατιστικό τρόπο στην βάση της κατανάλωσης που κάνει ο μέσος φορολογούμενος» τόνισε σχετικά.

Ο ίδιος παρέσχε διευκρινίσεις και για την φοροκάρτα με την οποία θα συλλέγονται πλέον οι αποδείξεις. Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου συλλογής των αποδείξεων, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονικές αποδείξεις, εννοώντας την φοροκάρτα.

Για το θέμα ο κ. Πλασκοβίτης αποκάλυψε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση τους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση στους πολίτες. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση δεν καταργείται η υποβολή των κανονικών αποδείξεων.
dealnews.gr