e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επιτακτική η διάσωση της Ελλάδας λένε οι Ιταλοί τραπεζίτες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, κατά την χθεσινή συνάντησή τους με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, οι Ιταλοί τραπεζίτες αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη διάσωσης της Ελλάδας, για να σταματήσει η επέκταση της κρίσης.

Πιο αναλυτικά, οι Ιταλοί σχολιαστές, τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να στείλουν, την Πέμπτη, ένα σαφέστατο οικονομικό μήνυμα στήριξης της χώρας μας. "Την άποψη αυτή, εκφράζουν όλοι οι υπεύθυνοι των μεγάλων ιταλικών τραπεζών, από την San Paolo, μέχρι την Mps και την Unicredit" τονίζει η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, η οποία προσθέτει ότι "χωρίς ένα οριστικό και αξιόπιστο σχέδιο που θα αποτρέψει την έξοδο της Αθήνας από το Ευρώ, το χρηματοοικονομικό σύστημα θα συνεχίσει να ταλαντεύεται επικίνδυνα".

Η διαπίστωση στην οποία συγκλίνουν οι Ιταλοί τραπεζίτες, είναι ότι " η ευρωπαϊκή διάσκεψη πρέπει να θέσει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους χειρισμούς του παρελθόντος και στις νέες, ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα εγκριθούν".

Στο μεταξύ, μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες, το χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσιάζει σήμερα άνοδο του 2%, ενώ τα σπρεντ (η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και γερμανικού δημοσίου) είναι μέχρι αυτή την στιγμή στις 325 μονάδες βάσης, σημειώνοντας ελαφρά μείωση, σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.


Σε ό,τι αφορά στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της Ιταλίας, μετά τα έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μελετά την υιοθέτηση νέων μέτρων που θα πρέπει να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Σχετική προτροπή, σύμφωνα με τους αναλυτές, έφτασε και από τη χθεσινή του συνάντηση με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει ευχηθεί "να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για να αντιμετωπισθούν οι επόμενες, σημαντικές προκλήσεις".



Μένει να εξακριβωθεί αν ο Μπερλουσκόνι θα μπορέσει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον υπουργό Οικονομικών Τρεμόντι, ο οποίος, σύμφωνα με το ιδιωτικό κανάλι La 7, ετοιμάζεται να δημιουργήσει δικό του, μετριοπαθές, κόμμα, με στόχο την ανεξαρτητοποίηση από την μπερλουσκονική κεντροδεξιά.

ΑΠΕ