e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κόβουν την ανάσα ζέστη και υγρασία

"Κόκκινο" αναμένεται να χτυπήσει ο υδράργυρος την Τετάρτη, φτάνοντας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συμβουλεύει τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να αποφύγουν τη διακίνηση υγρών καυσίμων, εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Την Τρίτη η θερμοκρασία διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει από 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά έναν βαθμό χαμηλότερα προβλέπεται να διαμορφωθούν οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Εξάλλου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, καλεί τους πολίτες, στο πλαίσιο του δυνατού, να αποφύγουν τη λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία).


nooz.gr