e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

"Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το χρέος της"

Την ανάγκη να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας, επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο οικονομολόγος νομπελίστας, Χριστόφορος Πισσαρίδης. Όπως είπε χρειάζεται μια συρρίκνωση αλλά όχι απαραίτητα με μειωμένους μισθούς.


Είπε πως δεν είναι υπέρ της αύξησης της φορολογίας και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα στην είσπραξη των φόρων από ελεύθερους επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.


Ο κ. Πισσαρίδης είπε επίσης πως θα ήταν μια λύση η δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρίας που θα εισπράττει τους φόρους.


Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα την ανεργία λέγοντας πως χρειάζεται βοήθεια από το δημόσιο.

Για τα εργασιακά, επισήμανε πως η αγορά πρέπει να είναι ευέλικτη κάτι που θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη ελευθερία στον εργοδότη.


Είπε με έμφαση ότι ο εργαζόμενος προστατεύεται από την αγορά και τον ανταγωνισμό ενώ είπε πως εάν ξεκινήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε 5 χρόνια η χώρα θα έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και σε 10 χρόνια θα είναι μια εύπορη μικρή χώρα, όπως η Δανία.

Ο κ. Πισσαρίδης, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει καθώς το εναλλακτικό σενάριο είναι φτώχεια και απομόνωση από την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι οι εταίροι μας θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά περιμένουν να δουν πως η χώρα αυτή αλλάζει ουσιαστικά.

Είπε τέλος ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το χρέος αρκεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αφού οι ξένοι θα δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
dealnews.gr