e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Στενόμυαλη" η προσέγγιση για μη εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζαν Κλοντ Τρισέ, εξέφρασε την αντίθεση της ΕΚΤ σε όλες τις προτάσεις εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, που δεν είναι αμιγώς εθελοντικές. «Μερικές φορές με εκπλήσσει η στενόμυαλη προσέγγιση για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Σημείωσε παράλληλα πως «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένας καλός τρόπος ενεργοποίησης ιδιωτικού κεφαλαίου και είναι κάτι το οποίο έχω ενθαρρύνει, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας».


Ο κ. Τρισέ υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων προσπαθειών δημοσιονομικής προσαρμογής «ειδικά αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα», προκειμένου να εισέλθουν οι χώρες της ευρωζώνης σε μια βιώσιμη τροχιά.

«Η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους είναι η εφαρμογή των σχεδίων δημοσιονομικής αποκατάστασης», τόνισε, προσθέτοντας πως «σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητη η εθνική ενότητα και η διακομματική συναίνεση».
dealnews.gr