e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Περικόπτει 700 θέσεις εργασίας η HSBC

Η HSBC Holdings αναμένεται να περικόψει περίπου 700 θέσεις εργασίας από τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη Βρετανία, ανακοίνωσε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, μετά από την ανακοίνωση της ανταγωνιστικής Lloyds Banking Group νωρίτερα, για την μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 15.000 θέσεις.


Η κίνηση της HSBC έρχεται εν όψει της εφαρμογής των νέων κανονισμών, και οι οποίοι αναμένεται να φέρουν δραματική πτώση στον αριθμό των πελατών που αναζητούν χρηματοοικονομική βοήθεια από τις αρχές του 2013.

Ως αποτέλεσμα, δήλωσε η πηγή, η HSBC πρόκειται να ανακοινώσει την περικοπή 460 υπαλλήλων σε θέσεις παροχής συμβουλών στη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίου, 140 θέσεις εργασίας απειλούνται στον κλάδο του ΙΤ και μικρότερος αριθμός θέσεων στους κλάδους finance και compliance.

Η HSBC απασχολεί περίπου 55.000 ανθρώπους στη Βρετανία, ενώ οι αναμενόμενες περικοπές αντιστοιχούν σε μόλις 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Κάποιοι από αυτούς που επηρεάζονται, αναμένεται να βρουν θέσεις μέσα στον ευρύτερο όμιλο της HSBC, δήλωσε η πηγή.
dealnews.gr