e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση της περιόδου καταβολής του ζητεί ο Γ. Παναγόπουλος

Φόβοι για «ψαλίδι»


Το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνοιακό επίδομα, αλλά ασφαλιστικό δικαίωμα, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σε παρέμβαση του στον ΒΗΜΑ 99,5 αμέσως μετά τη συνέντευξη της γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, σχετικά με την εμπλοκή που παρατηρείται στο θέμα των επιχορηγήσεων σε ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγείται από το ΙΚΑ, αλλά ότι το Ίδρυμα αποδίδει πόρους στον Οργανισμό.

Από τα 200-220 εκατ. ευρώ που εισπράττει το ΙΚΑ αποδίδει στον ΟΑΕΔ περί τα 140 εκατ. ευρώ περίπου, σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, η απόδοση αυτού του (συνολικού) ποσού δεν μπορεί να περικοπεί, ενώ επανέλαβε ότι το επίδομα ανεργίας χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων και συνεπώς δεν μπορεί να μειωθεί.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι στο «Μνημόνιο Νο1» γίνεται αναφορά σε περικοπές δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ και σύνδεση του επιδόματος με εισοδηματικά κριτήρια, υπογράμμισε, φοβούμενος ότι ενδεχομένως επιχειρηθεί στο μέλλον να μειωθεί το ύψος του επιδόματος ή ο αριθμός των δικαιούχων.

Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε την αύξηση του επιδόματος ανεργίας (σήμερα ανέρχεται στα 480 ευρώ μηνιαίως), καθώς και την επιμήκυνση της περιόδου καταβολής του, καθώς στην Ελλάδα χορηγείται για 6 έως 12 μήνες, έναντι 2 έως 5 ετών στην ΕΕ.
ta nea