e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Απορρίπτει και πάλι ο Τρισέ τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

«Να προωθηθεί το πρόγραμμα»


Την πάγια άποψη του, ότι το μείζον στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η προώθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι.

«Υπήρξα σαφής στο μήνυμά μου περί δημοσιονομικής προσαρμογής. Αφορά σε όλες τις χώρες και βεβαίως και στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Τρισέ απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.

«Κλειδί για την αξιοπιστία παραμένει η συνεπής προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η δουλειά. Να προωθηθεί το πρόγραμμα» συνέχισε ο Γάλλος τραπεζίτης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική και το επίπεδο του βασικού της επιτοκίου στο 1,25%.

Ο διοικητής της ΕΚΤ διατήρησε απολύτως κλειστά τα «χαρτιά» του πάντως, αναφορικά με την περαιτέρω νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι η Κεεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά την πορεία του πληθωρισμού, επί του οποίου, όπως σημείωσε, υπάρχουν πιέσεις ως αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας των πετρελαϊκών τιμών.

Τέλος, ο κ. Τρισέ καλωσόρισε τη συμφωνία μεταξύ Πορτογαλίας και ΔΝΤ-ΕΕ για την οικονομική στήριξη της χώρας.


ta nea