e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουν για έβδομη ημέρα την απεργία πείνας οι παράνομοι μετανάστες

Ώρα μηδέν για το μεταναστευτικό πρόβλημα


Συνεχίζουν για έβδομη ημέρα την απεργία πείνας οι 237 παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της οδού Πατησίων. Όπως αναφέρουν μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, οι 133 μετανάστες είναι μέσα στο κτίριο, σε ένα χώρο 200 τ.μ., και οι υπόλοιποι 104 σε σκηνές στο προαύλιο.


Προσθέτουν ότι δεν έχει ανοίξει καμία άλλη αίθουσα για τη στέγαση αυτών που είναι στο προαύλιο, ενώ υπάρχουν αίθουσες και στο ημιυπόγειο και στον πρώτο όροφο.

Αναφορικά με την πρόταση της Πρυτανείας της Νομικής για μετεγκατάσταση των απεργών μεταναστών σε άλλο κτίριο στην πλατεία Κάνιγγος, η Πρωτοβουλία Αλληεγγύης δηλώνει ότι οι απεργοί πείνας συμφωνούν, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός ο χώρος θα αποτελέσει και το χώρο της μόνιμης εγκατάστασής τους, μέχρι το τέλος της απεργίας πείνας.

Ακόμη, αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και δεν έχει προχωρήσει το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Αστυνομία για το πώς οι μετανάστες πέρασαν την πόρτα της Νομικής.

Πρόσθεσε ότι οι υποκινητές της κατάληψης θα τιμωρηθούν.

Ο κ. Ραγκούσης απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών, προαναγγέλλοντας επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιολόγηση των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο.

Εν τω μεταξύ, επιτροπές Αφγανών, Ιρανών και Παλαιστινίων προσφύγων, απεργών πείνας από τα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο, θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά στην πόρτα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα να ανοίξουν επί τόπου οι επιτροπές ασύλου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου όλοι τους εντός της ημέρας να καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου.


ta nea