e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανανέωση χορηγίας στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Σκάλα

Τριετής συνεργασία


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο όμιλος Eurobank EFG και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση ανακοίνωσαν τη νέα τριετή πολιτιστική συνεργασία τους για τον Κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής». Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την Μαριάννα Λάτση και τον Ιωάννη Μάνο.Η νέα χορηγία, τριετούς διάρκειας, έχει ως αντικείμενο τον Κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής» στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας που πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το σημαντικότερο λυρικό θέατρο στον κόσμο, το Teatro alla Scala του Μιλάνου.


Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα-πρόταση μουσικής δράσης για σχολικές ομάδες, που θα λειτουργήσει παράλληλα με την πρώτη όπερα της πολιτιστικής συνεργασίας του Μεγάρου με τη Σκάλα, με στόχο να εισαγάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου εξέφρασε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΜΜΑ τις θερμές ευχαριστίες του προς την Μαριάννα Λάτση προσωπικά, καθώς και προς τις διοικήσεις του ομίλου της Eurobank EFG και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για τη στήριξη τους προς το Μέγαρο Μουσικής, η οποία άρχισε το 1994, όταν μοιράστηκαν το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη για την ανάδειξη της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και του εκπαιδευτικού έργου της.

Παρουσιάζοντας τις επόμενες δράσεις του Μεγάρου ο κ. Μάνος ανακοίνωσε την απευθείας μετάδοση παραστάσεων του National Theatre μέσω δορυφόρου.

Ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων το ΜΜΑ θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ανοίγοντας το Μέγαρο στην πόλη.

Ακόμη, ανήγγειλε και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τον πολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Σκάλα του Μιλάνου, την επόμενη τριετία θα παρουσιαστούν στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη παραγωγές όπερας και μπαλέτου. Τον προσεχή Μάρτιο θα ανεβεί η Μαρία Στουάρντα του Ντονιτσέτι (10,12,14,16,18/3/2011).

Οι παραστάσεις της Μαρία Στουάρντα τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια από την παλιγγενεσία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Σκάλα του Μιλάνου, η επόμενη όπερα που θα παρουσιαστεί, εντός του 2012, είναι η πολυσυζητημένη παραγωγή Κάρμεν του Μπιζέ.
 
ta nea