e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Deal μεταξύ ΑΝΕΚ-Hellenic Seaways και Attica

Γέφυρα συνεργασίας έχει στηθεί τις τελευταίες µέρες ανάµεσα στους δύο µεγαλύτερους ακτοπλοϊκούς οµίλους της χώρας ΑΝΕΚ - HellenicSeaways - Sea Star και Attica Group, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χάραξη σε αυτή τη φάση κοινής πολιτικής στην ακτοπλοΐα.Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα νέα", η άτυπη συµφωνία ανάµεσα στους δύο οµίλους κλείστηκε την περασµένη Κυριακή στα πλαίσια συνάντησης που είχαν ανώτατα στελέχη και των δύο ακτοπλοϊκών οµίλων. Σύµφωνα µε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η συνάντηση αυτή θα έχει και συνέχεια, ενώ στελέχη της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς εκτιµούν ότι η προσέγγιση των δύο οµίλων θα δροµολογήσει σηµαντικές αλλαγές στο Αιγαίο.


Κάποια από τα στελέχη αυτά δεν αποκλείουν και το ενδεχόµενο να υπάρξει και κάποια µορφή συνεργασίας, όχι κατ’ ανάγκην µετοχική, ανάµεσα στις δύο πλευρές. Προηγουµένως και ύστερα από µεσολαβητικές προσπάθειες «τρίτων» είχαν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways από την Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Απόστολος Βεντούρης, που βρίσκονταν σε µόνιµη αντιπαράθεση µε τον όµιλο της Attica Group.

Από τη συγκεκριµένη Ενωση έχουν ήδη αποχωρήσει τόσο η Attica Group όσο και οι Μινωικές Γραµµές και κατά συνέπεια, µεεξαίρεση τηΝαυτική Εταιρεία Λέσβου, στην ΕΕΝ δεν συµµετέχει πλέον καµία ακτοπλοϊκή εταιρεία. Είναι σαφές ότι οι αλλαγές που κυοφορούνται αυτή την περίοδο στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά δεν είναι άσχετες µε τα οικονοµικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται λόγω της οικονοµικής κρίσης, του ανταγωνισµού αλλά και της αύξησης (40%) στις τιµές του πετρελαίου οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκεριµένη αγορά.

dealnews.gr