e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνολική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη συνιστά το ΔΝΤ

Αναταραχή στις αγορές


Την προώθηση μίας συνολικής λύσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσής της και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θεωρεί αναγκαία ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.Μερικές ημέρες μετά τη δήλωσή του στην Αθήνα ότι η κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ προχώρησε περαιτέρω και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, την περασμένη Παρασκευή, τόνισε τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης σε άλλες χώρες.



«Ανησυχώ, και για το λόγο αυτό καλώ του Ευρωπαίους να δώσουν μια συνολική λύση, επειδή είναι προφανές ότι η αποσπασματική προσέγγιση δεν λειτουργεί», είπε, προσθέτοντας ότι «οι αγορές περιμένουν για το τι θα ακολουθήσει».

Ο κ. Στρος-Καν εμφανίσθηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι το ευρώ θα ξεπεράσει την κρίση και στο τέλος οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα είναι περισσότερο ανθεκτικοί.

«Οποιαδήποτε λύση εκτός του ευρώ θα ήταν χειρότερη για τις χώρες της Ευρωζώνης», είπε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη χάραξης μιας συνεκτικής πολιτικής, είπε ότι «δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, ιδιαίτερα σε ταραγμένες εποχές, χωρίς περισσότερη συνεργασία στην οικονομική πολιτική», ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των αγορών, ανέφερε πως «δικαίως ή αδίκως υπάρχει σκεπτικισμός στις αγορές και για το λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα».

Κρ.Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης


Η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους δεν είναι στην ατζέντα της Ευρωζώνης, τονίζει από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η κ. Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στη βελγική εφημερίδα «De Tijd», διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας ή άλλων χωρών.

Σε άλλο σχόλιο της, που δημοσιεύθηκε στην Wall Street Journal, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης εκούσια παραβίασαν τους κανόνες της, διασώζοντας την Ελλάδα και την Ιρλανδία, ώστε να κάνουν την Ευρωζώνη πιο συμπαγή και να προστατεύσουν το μέλλον της.


«Παραβιάσαμε τους κανόνες, γιατί θέλαμε πραγματικά να σώσουμε την Ευρωζώνη», τόνισε.
 
ta nea