e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Με νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στη μείωση των μισθών και τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, ξεκίνησε η βδομάδα. Σήμερα θα κυκλοφορήσουν μόνο τα μπλε λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για την Τρίτη έχει κηρυχτεί στάση εργασίας στον ηλεκτρικό από 11το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.


Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σ΄όλα τα μέσα μεταφοράς.

Την ίδια μέρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και μετά και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη 1 μ.μ.

Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης ανακοίνωσαν ότι πρότειναν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση νέας 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, αλλά η πρότασή τους μειοψήφησε.

Η ΟΛΜΕ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών για την Τετάρτη, από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζονται:

- Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου: Όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

- Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου: Θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.


- Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου: Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

- Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου: Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.


nooz.gr