e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

O δικτυακός τόπος της Mastercard στόχος των «χακτιβιστών» του WikiLeaks

Συνεχίζονται οι επιθέσεις


Χάκερ που δηλώνουν υπερασπιστές του WikiLeaks υποστηρίζουν ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο της Mastercard, η οποία αρνείται να δεχθεί συναλλαγές με αυτούς που έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.H αμερικανική εταιρεία οικονομικών συναλλαγών διαβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση «δεν είχε επίδραση» στη λειτουργία των υπηρεσιών της, το απόγευμα της Τετάρτης όμως ο δικτυακός τόπος της δεν φαίνεται να λειτουργεί.


Στο στόχαστρο της ομάδας «Anonymous» μπήκε επίσης την Τετάρτη το γραφείο της σουηδικής εισαγγελίας, από την οποία εκδόθηκε το ένταλμα που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του Τζούλιαν Άσαντζ. Ο ιδρυτής του WikiLeaks προφυλακίστηκε στη Βρετανία κατηγορούμενος για υποθέσεις βιασμού και παρενόχλησης.

Οι «χακτιβιστές» Anonymous είχαν βάλει νωρίτερα στο στόχαστρο κι άλλες εταιρείες που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το WikiLeaks, ανάμεσά τους η PayPal και η PostFinance.ch, η ελβετική τράπεζα που πάγωσε τους λογαριασμούς του Άσαντζ.

Μέλος των Anonymous δήλωσε επίσης στο BBC ότι η οργάνωση βοήθησε το WikiLeaks να δημιουργήσει εκατοντάδες εφεδρικά αντίγραφα του δικτυακού τόπου του, ο οποίος δέχεται αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιθέσεις βασίζονται στην τακτική DoS (Denial of Service, Άρνηση Παροχής Υπηρεσιών), στην οποία εκατοντάδες ή και χιλιάδες υπολογιστές συνδέονται ταυτόχρονα στον διακομιστή-στόχο και τον θέτουν εκτός λειτουργίας προκαλώντας υπερφόρτωση.

Η Mastercard διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της λειτουργούν, παραδέχτηκε όμως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα: «Η Mastercard καταγράφει υψηλή κίνηση στον εξωτερικό εταιρικό δικτυακό τόπο της, Mastercard.com, o οποίος όμως παραμένει προσβάσιμος» ανακοίνωσε.

Όπως δήλωσε ο Νόα Μπαρ Γιόσεφ, αναλυτής της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Imperva, δήλωσε ότι οι Anonymous συνεχίζουν να στρατολογούν νέους χρήστες: «Ζητούν από τους υποστηρικτές τους να κατεβάσουν κώδικα, το κακόβουλο λογισμικό DDoSing, και έπειτα από μια κλήση αφύπνισης, ο υπολογιστής συμμετέχει στην επίθεση DoS» ανέφερε.
 
ta nea