e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Αγριεύει» η Εφορία για να ανακάμψουν τα δημόσια έσοδα


Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων


Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με τη συνδρομή εισαγγελέα προχωρεί το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, ενώ με λουκέτα αλλά και απώλεια του αφορολογήτου κινδυνεύουν χιλιάδες μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που συλλαμβάνονται από τους ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να μην εκδίδουν αποδείξεις. O επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρώτο εννεάμηνο έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ως το τέλος του έτους αναμένεται τα συνολικά πρόστιμα να ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ.


Σε ό,τι αφορά το μέτρο του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, ο κ. Καπελέρης ανέφερε ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπου απαιτείται εφαρμόζεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει στο διάστημα από 13 έως 27 Οκτωβρίου πρόγραμμα πλειστηριασμού για οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, υπερήμερους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων μεγάλης αξίας και μεγαλοϊδιοκτήτες με τεραστία ακίνητη περιουσία και μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κέρδος», έχει ήδη ολοκληρωθεί η λίστα καταγραφής των οφειλετών, η σύνταξη παραγγελιών κατάσχεσης, ενώ απομένει η έκδοση των προγραμμάτων πλειστηριασμού, η οποία σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς την ειδική Ομάδα Δράσης θα ολοκληρωθεί έως τις 27 Οκτωβρίου ανάλογα με την περίπτωση.


ta nea