e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σφοδρή αντίδραση από εκπαιδευτικούς για τις μειωμένες προσλήψεις στα σχολεία

«Εκρηκτικές συνθήκες στα σχολεία»

Για εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου μιλούν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά τη γνωστοποίηση ότι θα συνταξιοδοτηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.



Απαιτείται άμεσα ο επιπλέον διορισμός τουλάχιστον ίσου αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών (πάνω από 6.000), για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αναφέρει η ΟΛΜΕ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία.

«Απαιτούμε» σημειώνει η ΟΛΜΕ «τη νομοθετική ρύθμιση ανωτάτου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις των Γενικών Λυκείων και την ΤΕΕ και 10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια».

Η ΔΟΕ, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο αριθμός των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες -1.400 συνολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση- δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, πολύ δε περισσότερο για τη στήριξη νέων θεσμών, όπως το ολοήμερο σχολείο».

Οι δάσκαλοι ζητούν να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο σε επιπλέον προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που ανακοινώθηκαν, όπως αναφέρει, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά. Η ΔΟΕ ζητά επίσης «την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού των αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά».

ta nea
Η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο σχεδόν τριπλάσιος αριθμός εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται (7.526 το 2010 έναντι 2.726 το 2009 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), κάτω από την πίεση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών της τελευταίας 15ετίας (1.425 στη Δευτεροβάθμια) θα δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά.