e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αισιοδοξία Παπανδρέου για την Οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε αμερικανική εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011.




Στην συνέντευξή του με τίτλο «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος λόγω της παγκόσμιας λιτότητας» ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης πολλών ετών, με αλόγιστες κυβερνητικές σπατάλες και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα.



«Οι περικοπές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να θωρακίσουμε την παγκόσμια οικονομία. Χρειαζόμαστε μέτρα για να τονωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου.



Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενότητα, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι ένα έντιμο, αποτελεσματικό σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης, το οποίο θα εξισορροπεί την ανάγκη για εθνική κυριαρχία με τις σύνθετες απαιτήσεις της νομισματικής ένωσης σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία.



Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός το πακέτο της ανάπτυξης της οικονομίας, της βελτίωσης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας αλλά και την κοινωνική διάσταση του κοινωνικού προγράμματος, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.


nooz.gr
Ο κ. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ του τέταρτου δρόμου για τον σοσιαλισμό, τονίζοντας ότι ο τρίτος δρόμος συμβιβασμού με τον καπιταλισμό απέτυχε γιατί αποδείχθηκε εσφαλμένη η πίστη στην ικανότητα της αγοράς να αυτορυθμίζεται.