e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

"Κουμπαράς" τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Ανοδικά κινείται και η ζήτηση για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των τραπεζών, καθώς η ανασφάλεια σε ό,τι αφορά το μέλλον των συντάξεων, το ύψος τους, αλλά και τα όρια συνταξιοδότησης, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν τρόπους για να έχουν ένα εγγυημένο εισόδημα.









Αν για παράδειγμα πληρώνει ετήσιο ασφάλιστρο της τάξης των 600 ευρώ, ο σημερινός 30αντάρης μπορεί να εξασφαλίσει άλλα 250- 300 ευρώ τον μήνα ως σύνταξη στα 65 του. Με τα νέα δεδομένα θα απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, ενώ το ύψος της σύνταξης συρρικνώνεται. Με αποτέλεσμα ακόμα και ένας απλός αποταμιευτικός λογαριασμός να προσφέρει "περισσότερα" απ΄ ό,τι η σύνταξη από το ασφαλιστικό ταμείο.


ethnos.gr
Οι περισσότερες τράπεζες -σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες, που συνήθως είναι θυγατρικές τους- έχουν λανσάρει εδώ και χρόνια στην αγορά συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία λειτουργούν σαν "κουμπαράς" και στη λήξη τους προσφέρουν στον ασφαλισμένο είτε ένα ποσό ως εφάπαξ, είτε μία εγγυημένη ισόβια σύνταξη. Το κόστος για τα προγράμματα αυτά ξεκινά από τα 25 ευρώ τον μήνα και ο δικαιούχος μπορεί να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του.