e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στο «σφυρί» το φέρετρο του Όσβαλντ

Το φέρετρο που είχε ενταφιαστεί ο Lee Harvey Oswald, ο άνδρας που κατηγορήθηκε πως σκότωσε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ John F Kennedy, θα δημοπρατηθεί σύντομα στο Λος Άντζελες. Η δημοπρασία που ξεκινά στις 16 Δεκέμβρη θα έχει τιμή εκκίνησης 1.000 δολαρίων και αναμένεται να εκτοξευθεί, καθώς το φέρετρο προσελκύει το ενδιαφέρον μουσείων αλλά και μεμονωμένων συλλεκτών. Μάλιστα, έχει υποστεί αρκετές ζημιές από την υγρασία.


Η εκταφή του φέρετρου έγινε τον Οκτώβριο του 1981.


Η χήρα του Oswald ζητούσε την εκταφή του φέρετρου για να εξακριβωθεί η βασιμότητα θεωριών συνομωσίας που ήθελαν μέσα στο φέρετρο, στη θέση του άνδρα της, να βρίσκεται θαμμένος Ρώσος μυστικός πράκτορας.

Η ιατροδικαστική έρευνα ωστόσο έδειξε ότι το πτώμα, που βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση άνηκε πράγματι στον Oswald και επεστράφη στο Shannon Rose Hill Memorial Park του Fort Worth στο Texas μέσα σε νέο φέρετρο.

Στις 22 Νοεμβρίου 1963 ο Oswald συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τόσο τον Kennedy, αλλά η κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι διχασμένη για την ευθύνη του Oswald θεωρώντας πως η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι η πράξη ενός ανθρώπου.




ta nea