e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

WSJ: Οι αποκρατικοποιήσεις οδηγούν στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας

Το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμα της. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων -που περιλαμβάνει τον ΟΣΕ, καζίνο, ακίνητη περιουσία, τυχερά παιχνίδια, εταιρίες ύδρευσης, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές - δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα.


Η αλλαγή των αντιλήψεων για την Ελλάδα μπορεί από μόνη της, αναφέρει το δημοσίευμα, να έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, καθώς χρειάζεται την εμπιστοσύνη των αγορών για να μπορέσει να επιστρέψει σε αυτές με εκδόσεις ομολόγων. Ένας από τους λόγους, αναφέρει το δημοσίευμα, που η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, είναι ότι δεν προσέλκυσε μέχρι σήμερα ιδιωτικά κεφάλαια και τεχνογνωσία στις δημόσιες επιχειρήσεις.

"Ο στόχος της είσπραξης 3 δισ. δολαρίων την επόμενη τριετία από τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να υπερκαλυφθεί και ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων να επιτευχθεί νωρίτερα", αναφέρει ο κ. Άρης Χιλιαρόπουλος, ο Διευθυντής στην Αθήνα της διεθνούς εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών Kantor.
 
nooz.gr