e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η NASA σχεδιάζει να «ακουμπήσει» τον ήλιο!


Σε ένα έργο που θυμίζει την κλοπή της φωτιάς των θεών από τον τιτάνα Προμηθέα, η NASA σχεδιάζει να βουτήξει στον ήλιο και να πάρει ένα μέρος της ατμόσφαιρας του.



Μέχρι το 2018,το Solar Probe Plus θα πάει τέσσερα εκατομμύρια μίλια από την επιφάνεια του ήλιου - πολύ πιο κοντά από ποτέ.



"Τα πειράματα που έχουν επιλεγεί για το Solar Probe Plus έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιλύσει δύο βασικά ζητήματα της ηλιακής Φυσικής – γιατί η εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου είναι τόσο πολύ θερμότερη από
ό,τι η ορατή επιφάνεια του ήλιου, και τι ωθεί τον ηλιακό άνεμο που επηρεάζει τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα;" δήλωσε ο Ντικ Φίσερ, διευθυντής του Heliophysics της NASA Division. " Αγωνιζόμαστε για τα ζητήματα αυτά εδώ και δεκαετίες και αυτή η αποστολή θα πρέπει να εξασφαλίσει αυτές τις απαντήσεις."


"Το έργο αυτό επιτρέπετε από την ευστροφία της ανθρωπότητας για να πάμε εκεί όπου δεν έχει πάει ποτέ διαστημικό σκάφος πριν», δήλωσε η Λίκα Guhathakurta, Solar Probe Plus επιστήμονας του προγράμματος. "Για πρώτη φορά, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε την αφή,τη γεύση και την οσμή του ήλιου μας."



Η αποστολή έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει. Μια έρευνα για τον ήλιο και τα σωματίδια γύρω από αυτόν για πρώτη φορά συνέστησε το 1958 η επιτροπή Εθνικής Ακαδημία Επιστημών Simpson..