e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τη νέα γενιά iPod παρουσίασε η Apple

Καινούργιες εφαρμογές μουσικής, τηλεόρασης και κοινωνικής διαδικτύωσης




Την «επόμενη γενιά» των iPod παρουσίασε το αφεντικό της Apple, Steve Jobs, λανσάροντας παράλληλα τη νέα εκδοχή του Apple TV, μια υπηρεσία παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε υψηλή ανάλυση.


Στην καθιερωμένη εκδήλωση της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple παρουσίασε τα νέα iPod Nano, ανανεώσεις στο λογισμικό του iPhone και του iPad, όπως και ένα κοινωνικό δίκτυο «ανακάλυψης» μουσικής μέσω της εφαρμογής iTunes.
Το iPod Nano απέκτησε οθόνη αφής (μέχρι σήμερα είχε κουμπιά) και διατίθεται σε εκδόσεις των 8 και 16 GB. Όπως ανακοινώθηκε θα πωλούνται προς 149 και 179 δολάρια αντίστοιχα.

Τα iPod Touch θα αποκτήσουν και αυτά κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής και συνδεσιμότητα Wi-Fi, όπως ακριβώς συμβαίνει με το iPhone τέταρτης γενιάς. Οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι σε 8, 32 και 64 GB.


Τι νέο φέρνει το Apple TV


Παράλληλα, το ανανεωμένο Apple TV, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε υψηλή ανάλυση, έναντι 99 σεντς. Η υπηρεσία θα επιτρέπει και την παρακολούθηση ταινιών από το Διαδίκτυο. Η σχετική συσκευή θα συνδέεται με τηλεόραση υψηλής ανάλυσης.
Η νέα συσκευή AppleTV θα επιτρέπει την ενοικίαση ταινιών σε υψηλή ανάλυση αντί 4,99 δολαρίων την ημέρα κυκλοφορίας του DVD. Τα τηλεοπτικά προγράμματα θα ενοικιάζονται προς 99 σεντς και δεν θα προβάλλουν διαφημίσεις. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν ταινίες από το YouTube και το NetFlix.


Αναβάθμιση λογισμικού για το iPhone


Σχετικά με τα iPhone, για τα οποία χιλιάδες αγοραστές διαμαρτυρήθηκαν λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στη λήψη του σήματος, ο Jobs ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοί τους θα λάβουν δωρεάν μέσα στο Σεπτέμβριο αναβάθμιση του λογισμικού για να ανεβάζουν βίντεο υψηλής ανάλυσης μέσω Wi-Fi.
Το Νοέμβριο θα ανανεωθεί και το λογισμικό του iPad με νέα χαρακτηριστικά όπως, για παράδειγμα, εκτύπωση μέσω ασύρματης σύνδεσης.
Η Apple έχει πωλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια συσκευές iPod, iPhone και iPad από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, όπως ανέφερε ο Jobs. Το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει 25.000 εφαρμογές, ενώ 200 πωλούνται κάθε δευτερόλεπτο.


Ping: το νέο κοινωνικό δίκτυο


H Apple ανακοίνωσε ότι θέτει σε λειτουργία ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Ping, στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου λογισμικού της για το iTunes. Το Ping θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν δίκτυα φίλων και επαγγελματιών μουσικών, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που κάνουν άλλα δίκτυα.
Οι αναλυτές, σύμφωνα με το BBC, θεωρούν ότι η πρωτοβουλία της αμερικανικής εταιρίας αποτελεί πρόκληση για τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το MySpace, που ήδη εστιάζουν στη μουσική. Όπως δήλωσε στο Σαν Φρανσίσκο ο επικεφαλής της Apple, το νέο δίκτυο «θα αφορά μόνο τη μουσική. Πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα γίνει πραγματικά δημοφιλές, καθώς 160 εκατ. άνθρωποι μπορούν να το ενεργοποιήσουν σήμερα κιόλας».
Το Ping θα είναι διαθέσιμο μέσω του λογισμικού iTunes 10, είτε σε υπολογιστές Mac είτε σε PC, καθώς επίσης μέσω της εφαρμογής iTunes στις φορητές συσκευές iPod Touch και στα iPhone.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-line