e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το θερμότερο καλοκαίρι της Ιστορίας της έζησε φέτος (και) η Ιαπωνία

Η ζέστη δεν έφτασε σε ύψη-ρεκόρ μόνο στη Ρωσία: Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις της θερμοκρασίας το 1898.


«Μπορούμε να πούμε ότι ο καιρός ήταν ανώμαλος αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σουχέι Μαέντα, αξιωματούχος της υπηρεσίας.
Τέτοια μεμονωμένα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κλιματική αλλαγή, βρίσκονται όμως σε συμφωνία με τις μακροπρόθεσμες τάσεις που προβλέπουν οι κλιματολόγοι για μια Γη στο θερμοκήπιο.
Στην επικράτεια της Ιαπωνίας, η μέση θερμοκρασία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ήταν 1,64 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο. Το προηγούμενο καλοκαιρινό ρεκόρ, 1,36 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό, καταγράφηκε το 1994.
Όπως αναφέρει το AFP, η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία δεν διευκρίνισε ποια ήταν η φετινή μέση θερμοκρασία για το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα. Στο Τόκιο, πάντως, ήταν 27,1 βαθμούς Κελσίου.
Τον Αύγουστο, το θερμόμετρο συχνά ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα 132 άτομα να πεθάνουν από τη ζέστη και ακόμα 30.000 να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με θερμοπληξία.
«Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία προβλέπεται να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς για ακόμα μία εβδομάδα» προειδοποίησε η μετεωρολoγική υπηρεσία.

Πηγή: in.gr