e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Υποχωρεί το ευρώ από το υψηλό πενταμήνου έναντι του δολαρίου


Πτώση προς το 1,34 δολάριο


Το ευρώ υποχωρεί την Δευτέρα από το υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων μηνών στο οποίο είχε αναρριχηθεί έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών με αφορμή τις ανησυχίες ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειασθούν επιπλέον κεφάλαια.


Από την αρχή του έτους, οι απώλειες για το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνονται στο 6%.

Επίσης, διολίσθησε από το υψηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του γεν, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel ότι η Κομισιόν δεν έχει εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα γερμανικών τοπικών τραπεζών.

Το ευρώ υποχώρησε έως το 1,3436 δολάριο, από 1,3492 αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Τον τελευταίο μήνα, κατέγραψε κέρδη 6%.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διαπραγματεύεται στα 113,47 γεν, από 113,62 την περασμένη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά άλλα νομίσματα, αξίζει να σημειωθεί η άνοδος του κινεζικού γουάν έναντι του δολαρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1993, εν μέσω φημολογίας ότι η κινεζική κυβέρνηση θα επιτρέψει την ταχύτερη ανατίμηση του νομίσματος.
 
ta nea
Το ευρώ κινείται χαμηλότερα έναντι των νομισμάτων των 15 κυριότερων εμπορικών εταίρων της ευρωζώνης, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης, αργότερα αυτή τη εβδομάδα, για το κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank.