e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Υψηλά πρόστιμα για τους δημοσιονομικά ασυνεπείς της ευρωζώνης εισηγείται ο Όλι Ρεν


Οι προτάσεις της Κομισιόν


Την επιβολή υψηλών προστίμων στις χώρες της ευρωζώνης που παραβιάζουν συστηματικά τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις συστάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, προβλέπουν προτάσεις που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο Όλι Ρεν.Σύμφωνα με τους Financial Times, οι προτάσεις του Φινλανδού Επιτρόπου σηματοδοτούν τις μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης από την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.


Ειδικότερα:

•Πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 0,2% του ΑΕΠ των χωρών που αποτυγχάνουν συστηματικά να μειώσουν το επίπεδο του δημόσιου χρέους τους.


•Πρόστιμα προβλέπονται και για τις χώρες που δεν ελέγχουν τις ετήσιες δαπάνες τους ή δεν προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.


•Στις χώρες που αγνοούν τις συστάσεις για την ανταγωνιστικότητα, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 0,1% του ΑΕΠ τους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.


•Στην περίπτωση, που το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, προβλέπεται υποχρέωση της χώρας να μειώνει τη διαφορά από το επίπεδο αυτό κατά το 1/20 ετησίως για μία τριετή περίοδο.


Οι νέοι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.






Εκτός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτάσεις για την εταιρική διακυβέρνηση θα υποβάλει και η Ομάδα Εργασίας υπό τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
 
ta nea