e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνω από το 1,34 δολάριο ενισχύεται το ευρώ

Διχασμένη η αγορά


Πάνω από το 1,34 δολάριο ενισχύθηκε, εκ νέου, την Παρασκευή, το ευρώ, ενώ οι αναλυτές είναι διχασμένοι σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ενιαίου νομίσματος.


Το ευρώ σημειώνει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με τα κέρδη από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχονται στο 2,6% περίπου.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν, βάσει της τεχνικής ανάλυσης, ότι μπορεί να μπορεί να ανέλθει στο υψηλό του περασμένου Απριλίου, στο 1,35 δολάριο.

Από τις 7 Ιουνίου, όταν είχε κατρακυλήσει στο χαμηλό τετραετίας του 1,1877 δολαρίου, σημειώνει κέρδη 13% και στις 21 Σεπτεμβρίου, διέσπασε ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

Πάντως, ορισμένοι άλλοι δείκτες δείχνουν ότι το ευρώ ίσως εισέλθει, βραχυπρόθεσμα, σε περίοδο διόρθωσης, καθώς δείχνει υπεραγορασμένο.

Μία από τις αιτίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν χαμηλότερα το ευρώ είναι και οι ανησυχίες των επενδυτών για τα υψηλά spreads στα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών είναι κυρίως η Ιρλανδία, αλλά και η Πορτογαλία, καθώς ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ενδεχόμενη προσφυγή τους για βοήθεια στην ΕΕ ή το ΔΝΤ.
 
ta nea
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε έως το 1,3433 δολάριο, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο.