e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Περιορίζουν τον δανεισμό τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Κεφάλαια που δεν υπερέβησαν τα 29,4 δισ. ευρώ δανείστηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω της διευκόλυνσης 6ημερης διάρκειας της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι η υπερβάλλουσα ρευστότητα περιορίστηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο κατά τη λήξη των δανείων της ΕΚΤ ύψους 225 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι τράπεζες αναμενόταν να μετακυλήσουν σε ποσοστό 90% τα δάνεια της ΕΚΤ ύψους 225 δισ. ευρώ 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης διάρκειας που έληξαν σήμερα. Οι 50 τράπεζες που δανείστηκαν στη χθεσινή προσφορά 104 δισ. ευρώ μέσω δανείων 3μηνης διάρκειας, έσπευσαν να επωφεληθούν σήμερα των πιο βραχυπρόθεσμων δανείων, αυξάνοντας τον συνολικό δανεισμό τους μόλις στα 134 δισ. ευρώ.
 Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την άποψη ότι οι προοπτικές των χρηματαγορών της ευρωζώνης κινούνται προς μια πιο υγιή κατεύθυνση.



Η δανειακή διευκόλυνση 3μηνης διάρκειας θεωρείται ότι είναι η τελευταία που παρέχεται με σταθερό επιτόκιο 1%, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται εφεξής να παρέχει δάνεια που θα συμβαδίζουν με τυχόν μεταβολές των επιτοκίων της ΕΚΤ το διάστημα του δανεισμού.




NAFTEMPORIKI.GR