e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Π. Παναγιωτόπουλος: «Eπιλογή του κ. Μαρκογιαννάκη να βρεθεί εκτός ΝΔ»

Για καθαρή και προαποφασισμένη επιλογή του κ. Χ. Μαρκογιαννάκη να βρεθεί εκτός ΝΔ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συσχετίζοντας μάλιστα την επιλογή αυτή του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, με τις ρίζες που έχει η οικογένεια Μητσοτάκη στην εκλογική του περιφέρεια, τα Χανιά.

«Δεν εξηγείται το γεγονός πώς ένας τόσο ευφυής και τόσο αξιόλογος κοινοβουλευτικός άνδρας, όταν βλέπει την παράταξή του ότι κάνει μια επιλογή και αφού έχει δημοσιοποιηθεί αυτή η επιλογή την οποία την ξέρει εκ των προτέρων και έχει συζητήσει και με τον άνθρωπο, ο οποίος επελέγη, δεν δικαιολογείται πώς αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ορισμού του κ. Πλακιωτάκη, ως υποψηφίου της ΝΔ, ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει βροχή δηλώσεων, καταιγισμό δηλώσεων, για να πει ότι θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος, το πιθανολογεί, και να μιλήσει για απόσυρση του κ. Πλακιωτάκη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και δικαιολογώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για τη διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη, πρόσθεσε: «Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο αρχηγός του κάθε κόμματος πρέπει να ασχοληθεί με την αυτοπροστασία, με τον αυτοσεβασμό του συγκεκριμένου κόμματος...».
«Είναι καθαρή η επιλογή του κ. Μαρκογιαννάκη να βρεθεί εκτός ΝΔ, αλλά τα άλλα λειτούργησαν ως αφορμή. Ήταν μια διαδικασία προαποφασισμένη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει τη βάση του την εκλογική και την πολιτική στο νομό Χανίων», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Real fm ο εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε με νόημα: «Ο νομός Χανίων έχει μία ιδιαιτερότητα, είναι η εκλογική περιφέρεια στην οποία έχει τις ρίζες της η οικογένεια Μητσοτάκη και αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και τη σκέψη και τον σχεδιασμό κάθε ανθρώπου, ο οποίος πολιτεύεται εκεί».
Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο νέων διαφοροποιήσεων βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν υπόσταση. Για παράδειγμα, ο φίλος μου ο Γιάννης ο Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία πρέπει να είναι ικανοποιημένος τελικά, ασχέτως ποιες επιλογές έκανε, που ο Σαμαράς έγινε αρχηγός γιατί φεύγει από τη Μεσσηνία ο Σαμαράς. Δεν δέχομαι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν δεύτερες σκέψεις σε αυτή την κρίσιμη πορεία της παράταξης προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές των αρχών του επομένου Νοεμβρίου».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διακατέχεται από ρεβανσισμό και εννοεί «το σφουγγάρι» για το οποίο είχε κάνει λόγο μετά τις εσωκομματικές εκλογές. «Κοιτάξτε», συμπλήρωσε, «τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ για τις περιφερειακές εκλογές. Οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από το στρατόπεδο των υποστηρικτών της κυρίας Μπακογιάννη προ της 29ης Νοεμβρίου».


Όσον αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι «τελείωσε η εποχή που τα πολιτικά κόμματα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μαντριά». «Δεν διανοείται κανείς σήμερα και δεν μπορεί να το κάνει στην πράξη να κατευθύνει τους πολίτες δεξιά ή αριστερά. Με την ίδια λοιπόν ευχέρεια που ο ένας πολίτης που έχει ψηφίσει παραδοσιακά την αριστερά μπορεί να κάνει επιλογή ενός τοπικού άρχοντα που προέρχεται από την κεντροδεξιά, με την ίδια επιλογή μπορεί να συμβεί και το ανάποδο».
Σύμφωνα τέλος, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν παύουν να έχουν τα τοπικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους: «Έχουν και μια άλλη διάσταση που είναι η γενικότερη πολιτική διάσταση. Μία συνιστώσα όλης αυτής της διαδικασίας θα είναι και η γενικότερη πολιτική κατάσταση, η οποία μεταφράζεται στην καθημερινότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας, όπως διαμορφώθηκε από τις καθοριστικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου».


Πηγή: parapolitika.gr