e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επαφές με Οτσαλάν έχει η Άγκυρα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πραγματοποιήσει η χώρα του κάποιες συνομιλίες με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή».


Ο Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ως κυβέρνηση, ουδέποτε θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και ουδέποτε θα έχουμε συνομιλίες με μια τρομοκρατική οργάνωση ή με εκπροσώπους της. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αν ορισμένες επαφές είναι αναγκαίες (...), το κράτος θα το κάνει. Το κράτος, για παράδειγμα, διαθέτει μια υπηρεσία πληροφοριών (...) για να ξεμπλοκάρει, να επιλύει ορισμένα ζητήματα. Μπορεί να ξεκινήσει αυτό (αυτές τις επαφές), όμως η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν μπορεί ποτέ να αναγνωρίσει (το PKK) ως συνομιλητή και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι».
Οι κούρδοι αντάρτες του PKK είχαν ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, πως το τουρκικό κράτος άρχισε για πρώτη φορά ένα «διάλογο» με τον φυλακισμένο αρχηγό τους, όπως μετέδωσε χθες το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.


Πηγή: zougla