e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Κάρυστο

Νέα φωτιά στη Λευκάδα…

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κάρυστο, ωστόσο οι πυροσβέστες παραμένουν σε εγρήγορση καθώς είναι πολλές οι μικροεστίες στις οποίες μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς από το πρωί κινήθηκε βορειοδυτικά σε χαράδρα, μακριά από την κατοικημένη περιοχή, στην κορυφογραμμή της θέσης Κάστρο.

Η ένταση του ανέμου έχει εξασθενήσει και στην περιοχή επιχειρούν 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 52 ανδρών. Νωρίς το πρωί επιχείρησαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Από τη φωτιά κάηκαν 8 σπίτια, εκ των οποίων τα 4 ολοκληρωτικά.
Σημειώνεται ότι η Κάρυστος καίγεται εφέτος για δεύτερη φορά, ενω πέρυσι απο ανθρώπινο λάθος είχαν αποτεφρωθεί 167.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λευκάδα στην περιοχή Ανακτόριο. Η φωτιά εκτείνεται σε τρία μέτωπα και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεση της, στο σημείο έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα του Αργοστολίου, ευτυχώς όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 83 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, οι περισσότερες ωστόσο τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.
Ενώ σε κλοιό κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών είναι και σήμερα η χώρα, καθώς διατηρείται ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει υψηλή κατηγορία κινδύνου (4) για 18 νομούς απ΄άκρου σ΄άκρον της χώρας, για τους οποίους, εξάλλου, έχουν εκδοθεί και δελτία απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γραμματείας, σε ζώνη υψηλής προστασίας βρίσκονται οι περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και Έβρου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα